Wachtlijsten en indicatie

Wachtlijsten

Wij willen iedereen graag zo snel mogelijk helpen aan een goede zorg. Het kan alleen soms zijn dat wij niet direct een plek beschikbaar hebben. Hieronder staat een schatting van de wachttijden op dit moment. Mocht je hier vragen over hebben kan je altijd contact met ons opnemen.
Keppelseweg wonen 24 uurs aanwezigheid: Op dit moment wordt er geen verloop verwacht en hebben wij geen plek beschikbaar.
Kolonel Wilsonstraat wonen 24 uurs bereikbaarheid: Iedereen volgt bij deze woonlocatie zijn eigen traject. Wil je de exacte wachttijd weten, neem dan contact met ons op.
Beschut ambulant wonen 24 uurs bereikbaarheid: Wanneer je over een eigen woning beschikt, geen wachttijd. Heb je geen eigen woning? Dan gaan wij samen met jou op zoek naar een woning. De wachttijd is dan afhankelijk van het aanbod van Sité.
Ambulante begeleiding individuele begeleiding op afspraak: geen wachttijd.
Dagbesteding Erdbrinkplein: Geen wachttijd

Indicatie

Om zorg te kunnen krijgen van Gaafwerk heb je een indicatie nodig. Dat kunnen de volgende zijn:

  • WMO (Wet Maatschappelijke ondersteuning). Deze indicatie krijg je van de gemeente waarin je woont. Deze zorg krijg je via PGB (persoonsgebonden budget).
  • WLZ (Wet Langdurige Zorg). Deze indicatie krijg je van het CIZ(Centrum Indicatiestelling Zorg). Wij bieden WLZ op basis van ZIN (Zorg in natura). Ook kun je WLZ krijgen op basis van een PGB (Persoonsgebonden budget) www.pgb.nl.

Eigen bijdrage

Voor het ontvangen van zorg betaal je maandelijks een eigen bijdrage. Dit betaal je aan het CAK. Het CAK bepaalt de hoogte van je eigen bijdrage. De hoogte is afhankelijk van de soort zorg die je ontvangt, je inkomen en/of vermogen, je leefsituatie en je indicatie. Voor meer informatie kijk op: www.cak.nl.

Onafhankelijke cliëntondersteuner

Een onafhankelijke cliëntondersteuner kan met je meedenken, je helpen om je wensen en zorgvraag onder woorden te brengen en meekijken naar jouw mogelijkheden. Ook kunnen zij meedenken waar en bij wie je zorg of ondersteuning kunt krijgen. Op de website https://www.regelhulp.nl/clientondersteuning/ kun je meer lezen over de onafhankelijke cliëntondersteuner en wie dit is bij jou in de buurt.